Blog

Hogyan válaszd ki nálunk a megfelelő méretet gyermekednek?

 

 

Ahogy azt mindannyian tudjuk, tudjátok, gyereknek ruhát venni nem egyszerű, sőt néha maga a rémálom…..a cikk olvasása után remélem másképp gondoljátok majd.

Nálunk spanyol és olasz gyerekruhák közül választhattok, a mi kedvenceik: Mayoral, Boboli és Losan Spanyolországból, Ido pedig Olaszországból. Persze, hogy ne legyen annyira könnyű a választás, a méretezés, a méretsorok kicsit eltérnek, és az egyes gyártóknál sem egyforma, de aggodalomra semmi ok!

Alapvetően választás előtt tisztában kell lennetek a gyerek pillanatnyi magasságával, és testsúlyával, vagy alkatával (mivel nálatok jobban senki nem ismeri őket :)). Én részemről szeretem a számokat, azok biztosan nem csapnak be, míg a mi „anyuka szemünk” hajlamos erre…..

Tehát, ha az adatok megvannak, már félig kezünkben a siker.

A lenti táblában összegyüjtöttem, hogy melyik márka, milyen méreteket készít az adott kollekciókon belül. A korosztályok között van átfedés, és van ahol a 16 év ugyanakkora mint máshol a 18. :) Viszont kiindulásnak jó.

 

Márka

Bébi korosztály

Mini korosztály

Junior korosztály

Mayoral

1 hó-36 hó (56cm-98cm)

2-9 év (92cm-134cm)

8-18 év (128cm-167cm)

Boboli

6 hó-6 év (68cm-116cm)

4-16 év (104-170cm)

--

Losan

6 hó- 36 hó (56cm - 98cm)

2-6 év (92cm- 116cm)

8-16 év (128cm-170cm)

IDo

6 hó – 36 hó (56cm-98cm)

2-7 év (92-122cm)

(2022. tavaszi kollekciótól már 128cm-ig!)

6-16 év (116cm-170cm)

 

Ebben a táblázatban azért könnyű elveszni, néha még a rutinos rókáknak is sikerül, mert minden gyártó kicsit másképp számol, másképp méretez.

Ezért is van az, hogy amikor először találkozunk előben, vagy virtuálisan, mindig azt a bizonyos kérdést teszem fel…..milyen magas a gyerek, és hány kiló?, mert alaphelyzetben a gyerek centiben mért magassága fogja meghatározni, hogy melyik méret lesz neki jó, nem az, például, hogy hány éves. Ugyanúgy nem számít, hogy a gyerek egy másik márkából milyen méretet hord...de tényleg nem. (A saját márkáink között is tudok úgy adni méretet, hogy ugyanarra a gyerekre lesz jó a 116 és a 128as, pedig csak más fazonról és gyártóról van szó. -mondjuk ez egy extrém példa, de azért előfordul)

Tehát, ha tudod a gyerek centiméterben mért magasságát, és alkatát, akkor abból ki tudunk indulni, és biztosan megtaláljuk a megoldást is!

Néhány jótanács, tapasztalat:

♥Mindig egy picivel, de csak picivel nagyobb méretet válasszunk! Például, ha a gyerek most 113cm, és normál alkatú vagy vékony, akkor a 116-os méret lesz a megfelelő, hiszen a szezon végéig hordani fogja az adott darabot (ami szerencsés esetben még 3-4-5 hónap és aközben is nőni fognak).

♥Ugyanezen magasság esetén, de erős, vagy duci testalkat esetén egy, de lehet két mérettel is nagyobb méret lesz a kiindulás. Ilyen esetekben mindig segítünk, hiszen a ruhákat az adott kollekcióban, a fazonokat mi ismerjük a legjobban. Ne féljetek kérdezni, nincs annál rosszabb, ha a kiválasztott ruha mégsem jó, mert csalódás a gyereknek, és az oda-vissza küldözgetés, még pénzbe is kerül, nem is kevésbe…

♥Amennyiben mérést kértek, és azokat hasonlítjuk össze, mert mondjuk nincs kéznél a gyerek... akkor mindíg egy olyan ruhadarabot mérjetek le, ami az adott időpontban jó a gyerekre. És persze ezt a ruhát kell mérni, egy vízszintes felületen fektetve, mert úgy lesznek a mért számok összehasonlíthatók.

Remélem kicsit egyszerűbb lesz a választás, és igen, kérdezzetek, ha valami nem egyértelmű, vagy csak bizonytalan vagy!

Üdv.:

Tünde és a Gyerek-sarok csapata

 

Webáruház készítés